Comdex: Lotus brengt Internet-groupware

Lotus introduceert op de Comdex-beurs in Las Vegas nieuwe software om via Internet te kunnen samenwerken. Gebruikers kunnen met dit product, genaamd Sametime zien welke andere gebruikers online, en dus direct bereikbaar zijn. Hiervoor biedt Sametime ingebouwde chat- en samenwerkingsmogelijkheden.

De software van Lotus gebruikt open standaarden zoals de T.120-standaard voor het delen van documenten, zodat het kan samenwerken met bijvoorbeeld Netmeeting van concurrent Microsoft. Sametime wordt nu geïntegreerd met Notes en Domino, maar zal ook als een op zichzelf staand product worden verkocht.
Volgens Jeff Papows, president van Lotus, levert dit product, dezelfde instant-berichtendiensten als de Instant Messenger van America Online, maar dat het ook traditionele 'asynchrone' communicatie biedt. "Wij bieden vanaf eind dit jaar een product dat asynchrone en synchrone communicatie in zich verenigt", aldus de topman. Sametime moet dit mogelijk maken. De software is gebaseerd op technologie die Lotus eerder dit jaar in handen kreeg met de overname van Ubique.
De software bestaat uit een server- en een client-deel, waarvan de eerste op Windows NT draait en de tweede op Windows 95, 98 en NT. Een bèta-versie is te verkrijgen op de website van Lotus.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable