Comdex: Data-uitwisseling CD en DVD

Een groep CD- en DVD-leveranciers heeft op de Comdex in Las Vegas een gezamenlijk toekomstpad gepresenteerd voor data-uitwisseling tussen deze twee opslagmedia. Dit samenwerkingsverband bestaat uit Hewlett-Packard, MCC/Verbatim, Philips Electronics, Ricoh, Sony en Yamaha.

Tijdens de beurs bleek verder dat het herschrijfbare DVD-formaat met 3 gigabyte opslagcapaciteit steun wint van bedrijven die chips fabriceren voor DVD-spelers. Ook de geplande uitbreiding naar 4,7 GB DVD-RW (herschrijfbaar) is opgenomen in het nu onthulde toekomstpad. Komend voorjaar verschijnen de eerste apparaten die DVD's met een capaciteit van 3 GB kunnen afspelen. Ook de specificaties van de opvolger van de 4,7 GB schijf zijn nabij. De zes bedrijven zijn het hierover eens geworden. In 1999 leggen zij deze voor aan internationale standaardenorganisaties.
President Mikel Dodd van de Philips Optical Storage-divisie bracht ook de opmars van de herschrijfbare CD ter sprake. "Het ongelofelijke succes van CD-RW is een direct resultaat van het feit dat daarmee schijven zijn te maken die in vele miljoenen CD- en DVD-spelers werken", aldus Dodd. "Dit is dan ook de logische volgende stap voor data-uitwisseling in zowel computer- als amusementssystemen. Volgens Philips Electronics groeit de wereldwijde markt voor CD-RW van de vorig jaar verkochte 2,5 miljoen spelers naar meer dan 15 miljoen apparaten in 1999.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.