Comdex: Eerste Java-box verschijnt

De Comdex-computerbeurs in Las Vegas is ondermeer het toneel van de onthulling van een multimedia-decodeerkastje dat op Java draait. Dit prototype is gepresenteerd door het Koreaanse Electronics and Telecommunications Research Institute (Etri), dat het apparaat samen met Java-schepper Sun Microsystems heeft ontwikkeld.

Dit zogenoemde Nettheater is bedoeld voor het bieden van multimedia-diensten, zoals Internet via de televisie. Doordat Java een uitbreidbare taal is, kan dit product in theorie een enorm aantal applicaties draaien. De Java-applets worden simpelweg 'uitgezonden' naar de decodeerkastjes. Dit moet een apparaat opleveren dat net zoveel kan als een PC, maar dat in massaproductie ongeveer honderd dollar per stuk zou kosten.
Het Nettheater is het eerste apparaat met de ingebedde Java-processor, die wordt geproduceerd door LG Semicon dat een licentie heeft op Suns pico-Java-technologie voor chips die alleen dit platform draaien. Voor opslag van het besturingssysteem heeft het product flash-geheugen dat herschrijfbaar is en gegevens ook zonder stroom bewaart. Meer informatie is te vinden op de website van het Etri (http://crown.etri.re.kr/).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.