Novell vernieuwt Netware-versie voor mkb

Novell heeft de versie van zijn Netware-besturingssysteem voor het kleinbedrijf uitgerust met nieuwe mogelijkheden middels software van derden. De lancering van Netware for Small Business 4.2 is onderdeel van Novells campagne om klanten in die markt terug te winnen op Microsofts Windows NT.

De verbeterde Netware-versie bevat ondermeer betere integratie met het boekhoud-pakket Quickbooks 6.0 van softwareleverancier Intuit. Andere nieuwe componenten zijn de Internet Connection Wizard, de Bordermanager Fastcache, Fusion van Netobjects en Network Associates' Netshield en Virusscan.
Novell blijft de oudere versies 3 en 4 van Netware gewoon verkopen en ondersteunen. "Daar stoppen we pas mee als de vraag van klanten opdroogt", aldus marketingmanager Greg Macris van het bedrijf. Het bedrijf levert sinds enkele weken de vijfde versie van Netware. Dat netwerkbesturingssysteem krijgt begin december een Support Pack die vooralsnog onbekende toevoegingen en eventuele 'patches' bevat. Ondertussen is er een fout ontdekt Novells berichtensoftware Groupwise. Door deze fout kunnen boodschappen verkeerd verstuurd worden en kan het programma vastlopen. Het bedrijf werkt nu aan een oplossing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.