Grote namen laten Comdex links liggen

De Amerikaanse computerbeurs Comdex lijkt over zijn top heen. Steeds meer grote namen hebben het evenement dit jaar laten schieten. IBM en Compaq hadden voor het eerst geen eigen stand en Dell en Intel waren zelfs helemaal van de beursvloer verdwenen.

Laatstgenoemde beschikken slechts over enkelemeeting-rooms; 's werelds twee grootste computerproducenten doen mee in het Microsoft Paviljoen.
Hoewel het Convention Centre in Las Vegas - de plaats van handeling van de Comdex - fors is uitgebreid, bleek het aantal exposanten niet evenredig toegenomen. Dit jaar waren er volgens organisator ZD Events, een dochteronderneming van het Japanse Softbank, ruim 2400 bedrijven op de grootste beurs in de VS van de partij - waarvan de overgrote meerderheid nieuwkomers en bedrijven die internationaal (nog) geen grote betekenis hebben.
Met de bezoekersaantallen zit het wel goed. De beurs stevent af op een 'all time record' van 225.000 geregistreerde bezoekers. De Comdex mikte van oudsher op de zakelijke gebruiker, maar krijgt steeds meer de trekken van een show voor consumenten.
Trouwe deelnemers en bezoeker overwegen om de beurs voortaan links te laten liggen. "De indeling van de stands is erg rommelig. Er zit geen lijn in. Ze staan allemaal door elkaar, waardoor je enorm veel moet lopen", aldus een trouwe Comdex-ganger.
ZD Events koos in een poging om de grote IT-leveranciers aan zich te binden voor een forse uitbreiding van het aantal 'keynote-speakers'. De Comdex kende er al geruime tijd zo'n drie tot vier. Het programma telt er dit jaar negen. Dat zouden er in eerste instantie acht zijn. Vervolgens kwamen Larry Ellison van Oracle en Compaqs Eckhard Pfeiffer de gelederen versterken. Daarop bedankte Michael Dell voor de eer. omdat Pfeiffer in zijn ogen een aanzienlijk beter tijdstip kreeg voor zijn toespraak.
Andere sprekers waren Bill Gates, Charles Wang (Computer Associates), Craig Barret (Intel), Rick Thoman (Xerox), John Seely Brown (Xerox Parc), Jeff Papows (IBM-dochter Lotus) en John Sidgmore (Uunet/Worldcom). De laatste twee namen zijn het meest verrassend, omdat hun bedrijven nergens op de Comdex zijn te vinden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable