Novell verbindt databanken

Novell is begonnen met het testen van zijn SQL Integrator-software die de besturingssystemen Netware 4 en 5 verbinden met een reeks databanken. De softwareleverancier kondigde hierbij ook ondersteuning aan voor Oracle 8i, de nieuwste versie van Oracle's databank.

De SQL Integrator vereenvoudigt verbindingen met databanken op andere platformen binnen een netwerk en moet daarmee Netware verbeteren tot een applicatie-platform. Dit is van oorsprong niet Novells sterke kant. De nieuwe software biedt ook nog datatoegang via Java- en web-applicaties. Het product komt begin volgend jaar uit, nadat de testen in het eerste kwartaal zijn afgerond. Prijzen zijn nog niet bekend.
Ondertussen wint Novell meer steun in de IT-industrie middels een overeenkomst met Nortel Networks. Die netwerkonderneming integreert de Novell Directory Services (NDS) met aanstaande, eigen beheersoftware die werkt op basis van beleidsregels. Vorige maand sloot Novell al een contract met telecommunicatiebedrijf Lucent Technologies.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable