Intel kiest eigen I/O-architectuur

Intel onthult meer details over zijn toekomstige I/O-architectuur die servers met diverse soorten apparaten moet verbinden. Deze opvolger van de huidige PCI-bus draagt de naam Next-Generation Input/Output (Ngio). Computerfabrikanten lijken echter meer te zien in een verbetering van PCI.

IBM werkt samen met Compaq en Hewlett-Packard aan PCI-X, dat de huidige topsnelheid van PCI belooft te verdubbelen tot acht gigabit per seconde. De Ngio-architectuur is ook sneller dan PCI, maar daarnaast nog stabieler, aldus marketingdirecteur Mitch Schults van Intels enterprise server-divisie. Intels technologie levert een bandbreedte van 1,25 of 2,5 gigabit per seconde. Het is echter mogelijk vier Ngio-kanalen samen te bundelen om daarmee een doorvoersnelheid van tien gigabit per seconde te halen.
PCI-X en Ngio zouden echter geen of/of-keuze zijn, aldus technologiepresident Carl Walker van Compaq. Beide systemen zullen waarschijnlijk rond dezelfde tijd op de markt verschijnen. Compaq is echter wat terughoudend met betrekking tot nieuwe I/O-technologieën. "We hebben initiatieven gezien die niet bepaald succesvol waren. Sommige beloftes zijn nooit waargemaakt." Bovendien zijn IT-managers er niet zo happig op om bestaande technologieën te vervangen vanwege alle testen en problemen die dat met zich mee kan brengen, meent Walker.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable