Comdex: Nieuwe fonttechnologie voor LCD

Microsoft heeft nieuwe programmatuur aangekondigd voor verbeterde weergave van lettertypes. Deze Cleartype-software verscherpt de helderheid van lettertypes met maximaal 300 procent, aldus de leverancier.

De nieuwe 'font'-technologie werkt vooral 'verhelderend' op bestaande apparaten met lcd-schermen, zoals platte monitoren, laptopcomputers en handapparatuur. Het verbeteren van de leesbaarheid van teksten op deze dunne, goedkope schermen moet de doorbraak van ondermeer elektronische boeken versnellen. "We bereiken hiermee een leesbaarheid die pas over vijf jaar werd verwacht", meent Microsoft-topman Nathan Myhrvold.
Met Cleartype dat in eigen laboratoria is ontwikkeld, geven goedkope schermen een beeld dat net zo goed is als dat van de beste monitoren, aldus Microsoft. De software gebruikt voor deze verbetering signaalversterkende Microsoft-technologieën die werken op het niveau van het besturingssysteem. Hierdoor is de technologie ook te gebruiken voor de verbetering van computerbeelden.
Ondertussen lijkt de grafische Internet-technologie Chromeffects in de ijskast te liggen. Deze gesloten tegenhanger voor de 3D-webtaal Vrml (virtual reality modeling language) zou oorspronkelijk met kerstmis uitkomen, maar verschijnt nu in 'fases' op de markt. Analisten menen een link te zien met de lopende antitrust-rechtszaak. Het uitstellen of zelfs schrappen van Chromeffects zou bedoeld zijn om Intel een hak te zetten, aangezien deze grafische technologie forse rekenkracht vereist; minstens Pentium II-processoren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable