Microsoft versnelt rechtszaak

Microsoft heeft een versnelde rechtsgang afgedwongen in zijn zaak tegen de Amerikaanse overheid. Het ministerie van Justitie sleepte het softwarebedrijf voor de rechter omdat het zijn dominante marktpositie met Windows zou uitbuiten om marktaandeel te winnen op de markt voor Internet-browsers.

Dat is in strijd met de Amerikaanse concurrentiewetgeving.
Het nieuwe schema van de rechtsgang kan resulteren in een uitspraak rond april dit jaar, terwijl het zonder versnelling tot kerstmis had kunnen duren. Vóór 9 maart kunnen beide partijen hun dossiers naar de rechtbank sturen, waarna meteen een mondelinge toelichting volgt.
Afgelopen dinsdag hebben beide partijen al buiten de rechtbank overleg gevoerd, onder leiding van Lawrence Lessig, hoogleraar rechten aan de universiteit van Harvard. Lessig helpt de rechter in het beoordelen van de complexe juridische en technische zaken die een rol spelen bij de rechtszaak.
Het ministerie van Justitie eist dat Microsoft zijn Internet-browser niet geïntegreerd met maar gescheiden van Windows verkoopt. Volgens Microsoft, dat Windows 98 deze lente op de markt hoopt te brengen, is dit praktisch onmogelijk. Het bedrijf zou dan code moeten verwijderen die niet alleen door Internet Explorer, maar ook door andere programma's wordt gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.