Managed hosting door True

Microsoft zou weer investeren in kabel

 

Microsoft koopt naar verwachting deze week ter waarde van één miljard dollar aandelen van TCI, het grootste kabeltelevisiebedrijf in de Verenigde Staten. Deze investering zou gericht zijn op het versnellen van de ontwikkeling van set-top boxes, waarmee televisies aan Internet te koppelen zijn.

Vorig jaar investeerde het softwarebedrijf al één miljard dollar in Comcast, de vierde kabelmaatschappij in de VS. Hoewel Microsoft de laatste tijd vanuit verschillende hoeken onder vuur ligt in verband met zijn vermeende monopolie-praktijken, sprong de koers van het aandeel met 1,75 naar 131 dollar.
TCI gaat het geld gebruiken om zijn kabelnetwerk gereed te maken voor de nieuwe generatieset-top boxes. De kabelmaatschappij gaat de dozen ontwikkelen en verkopen. Microsoft levert hiervoor Windows CE. De verkoop van deze technologie zou volgend jaar beginnen. Deze ontwikkelingen passen in de visie van Bill Gates, die al langer een 'Web-levensstijl' voorstaat.
De vraag naar Internet-producten van Microsoft zou enorm toenemen door consumententoepassingen. De hardwarespecificaties van deset-top boxes zijn inmiddels grotendeels gedefinieerd. De software, waar ondermeer Microsoft aan werkt, is nog volop in ontwikkeling. Naar verluidt geeft het verzenden van 'gegevens van hoge kwaliteit' over bestaande kabelnetten nogal wat problemen. Bovendien is nog onzeker in welke mate de kabelnetwerken in de nabije toekomst verbeterd worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217485). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×