Fujitsu vergroot Sparc-clustering

Computerleverancier Fujitsu heeft een reeks technologieën gecombineerd om 128 Sparc-processoren in één smp-server te clusteren. Dat is twee keer het maximum aantal chips van Sun Microsystems' eigen serverlijn. Naar verwachting staakt de Japanse computerfirma dan ook de wederverkoop van Suns Ultra Enterprise servers.

De nieuwe Sparc-machines van Fujitsu zijn ontwikkeld in samenwerking met diens bestaande ontwerp- en productiepartner PFU. Het nieuwe record wordt bereikt door de derde generatie van Hal Computer Systems' Sparc64-processorontwerp te gebruiken in combinatie met de hoge-snelheids SynFinity-tussenkoppeling. Deze verbindt het geheugen met de processoren.
Fujitsu komt nu met zijn eigen ontwerpen naar buiten omdat het meer functionaliteit wil bieden dan de Sun-serverlijn. Eind dit jaar verschijnen de eerste servers op de markt. Deze gebruiken acht Sparc64-machines met een kloksnelheid van 225 of 250 MHz per processor. Deze kloonchips van Hal Computer Systems zou naar verluidt gelijkwaardig zijn aan de aanstaande Ultrasparc III Cheetah-processor van Sun, die eind volgend jaar opduikt in de volgende generatie Serengheti-servers.
In de loop van 1999 verschijnen Fujitsu-machines op 275 en 300 MHz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable