Europese Commissie steunt domeinnaamplan

De Europese Commissie (EC) steunt de hervormingsplannen van de Amerikaanse regering voor het beheer van Internet-domeinnamen. Volgens de commissie is haar aanvankelijke bezorgdheid over de ondervertegenwoordiging van internationale belangen weggenomen.

"We zijn geïnformeerd over wijdverspreide steun voor die voorstel, zowel van lidstaten van de Europese Unie als van de privésector in Europa", verklaart EU telecommunicatie-minister Martin Bangemann in een brief aan Secretaris William Daley van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. Bangemann onderzoekt echter ook een gerelateerd voorstel dat de exclusieve rechten van de huidige beheerder, het Amerikaanse bedrijf Network Solutions (NSI), geleidelijk wil afbouwen.
De Commissie wil zich ervan verzekeren dat de overeenkomst met het ministerie van Economische Zaken consistent is met de EU-regels en wetten voor concurrentie, aldus Bangemann. De Euro-minister reageert op het plan van de regering Clinton om de macht over Internet-domeinnamen in handen te geven van een hiervoor op te richten nonprofit-organisatie genaamd de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) die onder leiding komt van een internationale directieraad.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable