Microsoft wil componenten in HTML

Microsoft heeft een nieuwe technologie die de ontwikkeling van complexe websites moet vereenvoudigen. Deze technologie, genaamd de Html Components (HTC) is opgenomen in de deze week vrijgegeven bèta-versie van de Internet Explorer 5.0.

Het softwareconcern heeft HTC inmiddels ingediend bij het World Wide Web Consortium (W3C) om het tot standaard te laten verheffen.
HTC maakt het mogelijk om web-applicaties te maken door Html-documenten te gebruiken als bouwstenen voor het programma. Hierdoor zijn reeds ontwikkelde stukken opnieuw te gebruiken. Microsoft wil zo een markt scheppen voor voorgebouwde Html-componenten, net zoals die nu bestaat voor klassebibliotheken in C++ en Java. Op dit moment biedt het bedrijf al een verzameling eigen herbruikbare componenten op zijn website (http://www.microsoft.com/sitebuilder/).
Volgens Dave Wascha, Microsofts productmanager voor platformmarketing, kunnen web-ontwerpers HTC op een gelijke manier implementeren als Dynamic Html, maar dat HTC eenvoudiger is in gebruik. Volgens Wascha is HTC gebaseerd op twee web-standaarden; de web-taal Html en de scripttaal Ecma, die door het W3C is goedgekeurd. Dit houdt in dat HTC zowel met Netscape's Javascript als met Microsofts Jscript werkt, aangezien beiden tegemoet komen aan de Ecma-standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.