Papierberg kenmerkt strijd Sun-Microsoft

De voortdurende juridische strijd tussen Sun Microsystems en Microsoft leidde deze week tot een stortvloed aan documenten. De twee bedrijven gaven gisteren een 2500 pagina's tellende papierberg vrij.

De documenten bestaan deels uit informatie die eind oktober openbaar werd dankzij een rechtbankbepaling en deels uit voorheen geheime paperassen. De papieren van Sun bevatten moties, verklaringen en bewijsmateriaal dat is aangevoerd in de rechtszaak. Hieronder bevinden zich getuigenissen van Java-softwarepresident Alan Baratz en Sun-mede-oprichter James Gosling. Een woordvoerster van Sun noemde deze documenten "een goede achtergrond van de afgelopen twaalf maanden Java-strijd".
De papierberg bevat naar verwachting ook de elektronische briefwisselingen tussen Sun en Microsoft. Hierin zitten gedetailleerde contractonderhandelingen tussen topmensen van de twee softwarebedrijven. Vertegenwoordigers van zowel Microsoft als Sun menen dat de inhoud van deze briefwisselingen nogal uit hun context zijn getrokken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.