Apple wil verkoop iMac opkrikken

Apple biedt potentiële klanten een betalingsregeling in termijnen om nieuwe kopers te lokken voor zijn iMac-computer. Aanvankelijk ging deze gebruiksvriendelijke, eenvoudige Internet-machine als 'warm broodje' over de toonbank.

Uit marktonderzoeken blijkt nu dat de verkoop van de iMac in de Verenigde Staten de afgelopen twee maanden sterk is gedaald.
De Mac-fabrikant biedt nu de mogelijkheid deze consumentencomputer aan te schaffen en gespreid te betalen: voor dertig dollar per maand over een periode van vijf jaar. De rente op deze betalingsregeling ligt op ongeveer 15 procent voor een periode van 67 maanden. Hiermee kost de 1300 dollar kostende iMac ruim 2000 dollar uit.
Volgens onderzoeksbureau ZD Market Intelligence zijn er van de 278.000 iMacs die in de eerste zes weken zijn geproduceerd, slechts 76.000 daadwerkelijk geleverd aan klanten. De verkoop van augustus daalde met 50 procent in de maand september. Die dalende lijn heeft zich in oktober voortgezet. Analisten van Dataquest menen dat de eerste kopers van de iMac op 'emotionele basis' handelden. Die groep gebruikers zou nu 'op' raken. Daarnaast lijdt de goedkope iMac onder concurrentie van PC's onder de duizend en zelfs zeshonderd dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als ondernemer wil ik graag in aanmerking komen voor zo'n betaalregeling om de Imac aan te schaffen.

Waar kan ik in aanmerking komen voor zo'n regeling?

Het artikel is 11 jaar oud en betreft een regeling in de VS.

Misschien is het een idee op eens contact op te nemen met je eigen bank voor een lening?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.