Magneto-optische schijf van 1,3 GB

Sony en Fujitsu hebben samen een magneto-optische schijf ontwikkeld met een opslagcapaciteit die tweemaal zo groot is als de grootste optische schijven van dit moment. De schijf meet 3,5 inch en kan 1,3 gigabyte aan data opslaan. Fujitsu fabriceert nu de stations, terwijl Sony de schijven zal produceren.

Op dit moment zijn magneto-optische schijven van 3,5 inch verkrijgbaar met een opslagcapaciteit die varieert van 128, 256 en 640 MB. De nieuwe 1,3 GB-schijven, genaamd Gigamo, zullen compatibel zijn met de oudere, kleinere formaten, aldus Sony en Fujitsu. De eerste Gigamo-stations zullen in de lente van 1999 op de markt verschijnen. De twee bedrijven zeggen dat ondermeer Olympus, Konica, Kyocera, Hitachi-Maxell, Mitsubishi en Philips al interesse hebben getoond voor de nieuwe schijven.
Analisten zijn enigszins terughoudend over de mate waarin magneto-optische schijven, die met name populair zijn in Azië, kunnen doordringen in de markt. "Het is nog steeds een groeiend afzetgebied, maar ik denk dat de groei vrij vlak zal zijn in Europa en de Verenigde Staten", aldus analist Wolfgang Schlichting van onderzoeksbureau IDC. "Dat is voornamelijk te wijten aan het feit dat de markt al vrij drukbevolkt is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable