Intel schrapt opnieuw 2000 banen

Chipsbakker Intel neemt in het vierde kwartaal van dit jaar opnieuw afscheid van 2000 medewerkers. De bezuinigingen komen op een moment dat de vraag aantrekt en de financiële resultaten verbeteren.

De bezuinigingsplannen voor het vierde kwartaal werden gisteren bekend gemaakt door chief financial officer (CFO) Andy Bryant. Hij verwacht dat er rond de kerst 86.000 mensen bij Intel werken, tegen 94.000 eind vorig jaar. De bezuinigingen zullen de kosten dit jaar met ongeveer 2 miljard dollar verlagen en nogeens met 1 miljard in 2008.

De betere cijfers over het derde kwartaal die Bryant gisteren presenteerde laten volgens hem zien dat Intel de afgelopen anderhalf jaar er hard aan heeft getrokken om concurrerender en efficiënter te worden. Dat er toch mensen uit moeten heeft alles te maken met de felle concurrentie en onzekerheden in de branche en de hoge eisen van aandeelhouders.

Tien miljard

De netto winst van Intel steeg in het derde kwartaal met 43 procent 1,86 miljard dollar, tegen 1,30 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De kwartaalomzet liep vijftien procent op, tot iets boven de tien miljard dollar.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-17T10:48:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.