Eerste HTML-virus duikt op

Central Command (CC), leverancier van anti-virussoftware, heeft in zijn software-laboratorium in Moskou het eerste Html-virus ontdekt. Dit virus draagt de naam 'Html.internal' en werkt in Microsofts Internet Explorer, maar niet in andere webbrowsers.

Volgens CC-president Keith Peer is deze fout gelijk aan het recent ontdekte Windows-scriptingvirus 'Winscript.rabbit'. Beide virussen gebruiken scripts in plaats van uitvoerbare bestanden (gecompileerde code). Bovendien is 'Html.internal' net zoals 'Rabbit' relatief onschadelijk. Central Command heeft inmiddels zijn Antiviral Toolkit Pro uitgerust met detectie- en verwijderingsmogelijkheden voor dit virus.
'Html.internal' hecht zich aan elk Html-bestand dat het tegenkomt en gebruikt een webbrowser om zichzelf te kopiëren. Verder richt het virus niets aan, het is volgens Peer meer een bewijs-virus. Het maakt gebruik van Visual Basic (VB) om een lokaal systeem te doorzoeken op webpagina's. Door deze VB-afhankelijkheid werkt het virus alleen met de Internet Explorer van Microsoft, aldus de CC-president.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable