Oracle steunt Epoc in strijd met Win CE

Oracle heeft besloten zich als strategisch partner aan te sluiten bij Symbian. De softwarefabrikant gaat zijn databasesoftware geschikt maken voor de volgende generatie van mobiele apparatuur waaraan Symbian werkt.

Dit samenwerkingsverband van de drie grote mobiele telefoonfabrikanten Nokia, Ericsson en Motorola, en palmtop specialist Psion krijgt hierdoor extra versterking in de strijd tegen Microsoft.
Symbian probeert met het palmtop besturingssysteem Epoc, afkomstig van het Britse Psion, een vuist te maken tegen Windows CE. Ook Sybase, die evenals Oracle mobiele databases ontwikkelt, voert besprekingen met Symbian. Voorlopig is het echter nog niet tot een samenwerking gekomen. Oracle kondigde gisteren aan zijn databasesoftware Oracle Lite geschikt te maken voor Symbians besturingssysteem Epoc.
Oracle en Symbian hebben afgesproken gezamenlijke marketingcampagnes te ontwikkelen gericht op de markt voor 'ingebedde' systemen. Behalve in handcomputers zal de software werken in allerlei kleine apparaten, zoals 'slimme' telefoons en organizers. Het is zelfs de bedoeling applicaties te ontwikkelen voor Cola-automaten en dergelijke.
Symbian wil Epoc laten uitgroeien tot een open standaard voor een brede variëteit aan draadloze informatie-apparaten. Hiermee zijn zaken mogelijk als Internet-toegang,messaging en ander vormen van informatie-overdracht.
Inmiddels heeft ook Motorola bekend gemaakt hoeveel het steekt in Symbian: 46 miljoen dollar, voor een aandeel van 23,1 procent. Nokia en Ericsson namen in juli beide ook een aandeel van 23,1 procent. Psion heeft de overige 30,7 procent in handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.