PC-markt zakt in tijdens jaar 2000

De bestedingen van het bedrijfsleven op het gebied van PC's zullen in 1999 sterk stijgen, en vervolgens in 2000 instorten. Dit voorspelt onderzoeksbureau Forrester Research naar aanleiding van een onderzoek bij vijftig bedrijven uit de Fortune top 1000.

Aanvankelijk zullen ondernemingen volgend jaar meer uitgeven aan PC's en aanverwante apparatuur doordat steeds meer bedrijven oude computers vervangen die wellicht de eeuwwisseling niet aankunnen. Het jaar daarop zakt dat in, omdat dan de opwaardering is voltooid. Tweederde van de ondervraagde firma's geeft aan dat ze dan meer zullen besteden aan het ontwikkelen van applicaties die PC's met browsers ondersteunen. Het opwaarderen van systemen voor nieuwe, omvangrijkere software zou dan niet meer nodig zijn.
Volgens Forrester zal het bedrijfsleven zich concentreren op goedkopere apparaten op basis van Internet-technologieën, zoals palmcomputers en slanke systemen die ontworpen zijn voor specifieke taken. Analist Carl Howe zegt dat de veranderingen in de PC-industrie zullen leiden tot verhevigde concurrentie, scherpe prijsdalingen en consolidatie. "Wij denken dat de top vijf van de PC-fabrikanten meer marktaandeel zal krijgen ten koste van de andere, kleinere leveranciers. Het wapen daarvoor is echter prijs, dus de omzet van de winnaars zal nauwelijks stijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.