SGI en Microstrategy integreren analyse

Silicon Graphics (SGI) en Microstrategy ontwikkelen samen een geïntegreerd product voor datamining en online analytische dataverwerking. Deze samenwerking moet bestaande bedrijfssystemen voor rapportage aanvullen door gebruikers mogelijkheden te bieden verder door te dringen in de bedrijfsgegevens.

Het toekomstige hulpmiddel is bedoeld voor 'data-intensieve' industrieën, zoals de overheidssector, financiële dienstverlening, verkoop en fabricage. Mario Schkolnick, directeur van de strategische applicatiedivisie van SGI, zegt dat de twee firma's samenkwamen doordat hun klanten meer integratie wilden tussen hun Olap- en datamining-hulpmiddelen. Silicon integreert nu diens datamining-software Mindset met Microstrategy's DSS-pakket (decision support software). Met name de serverprogrammatuur DSS Objects en de interface-hulpmiddelen DSS Agent voor clientcomputers.
Overigens doen er geruchten de ronde dat Hewlett-Packard (HP) een oogje heeft laten vallen op SGI. Analist Charles Payne van marktanalistenfirma Wall Street Strategies zou hebben gehoord dat HP een forse som geld over heeft voor SGI. Een aantal factoren maakt deze geruchten enigszins aannemelijk. Zo besloot SGI onlangs zijn Mips risc-processoren te verlaten ten gunste van Intels Merced-chip, die is gebaseerd op de Epic-architectuur die Intel samen met HP heeft ontwikkeld. Verder faalde HP recentelijk in zijn poging SGI te evenaren in de markt voor zware grafische beeldbewerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.