HP en Sun weer in Java-onmin

De wegen van Hewlett-Packard en Sun Microsystems voor ingebed real-time Java gaan uiteen, omdat HP zijn eigen werk tot standaard probeert te verheffen. De computerfirma heeft een werkgroep opgezet waaraan veertien bedrijven meedoen, waaronder Microsoft, Siemens en Rockwell.

Ondertussen geeft Sun Java-architect James Gosling de leiding over de ontwikkeling van eigen specificaties voor ingebed real-time Java. De veertien bedrijven die HP volgen in de alternatieve set api-extensies (application program interface) "zullen het nog moeilijk krijgen ons werk zelfs maar te volgen", aldus vice-president Jim Mitchell van Suns divisie voor Java-technologie en -architectuur.
"De extensies die wij ontwikkelen, kunnen ons ertoe dwingen wijzigingen aan te brengen in de Java-taal", erkent de topman. "Maar dat zullen er minder zijn dan de benadering van HP en Microsoft vereist." Mitchell zegt dat Sun en HP nog steeds proberen hun Java-geschillen bij te leggen. Eerder dit jaar raakten de twee firma's al in onmin doordat HP een licentie nam op een 'schone' ingebedde JVM (Java Virtual Machine) om daar een eigen implementatie op te baseren. Dit dreigt te leiden tot twee niet-compatibele platformtechnologieën voor ingebedde Java-toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable