IBM's NC toch voor terminalvervanging

IBM positioneert zijn Network Station nu toch als vervanger voor oude terminals. Hiermee verhevigt het bedrijf de strijd met diverse fabrikanten die samen met Microsoft de miljardenmarkt voor terminalvervanging willen veroveren.

De slanke Network Station krijgt in de eerste helft van volgend jaar meer gewicht dankzij geavanceerde Internet-software. Wyse Technology, dat terminals fabriceert met Microsofts Windows-besturingssysteem, introduceert binnenkort een machine die het moet opnemen tegen IBM's slanke product. Er zijn naar schatting wereldwijd nog ruim dertig miljoen terminals in gebruik bij bedrijven. Leveranciers willen die computers niet alleen vervangen door PC- of NC-achtige apparaten, maar ook meteen diverse andere soorten elektronica aan de man brengen.
"De groeipotentie van deze markt is enorm", meent analist Greg Blatnik van onderzoeksbureau Zona Research. "Er is geen enkel bedrijf dat niet geïnteresseerd is in die vervangingsmarkt." Fabrikanten zullen in de komende drie jaar ruim zeven miljoen dollar aan apparatuur verkopen ter vervanging van terminals, schat Blatnik. Die bedrijven hopen dan bij klanten een voet tussen de deur te hebben om ook apparatuur als palmcomputers en mobiele telefoons te kunnen slijten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.