Mac OS verbeterd in versie 8.1

Apple Computer heeft gisteren een kleine verbetering van het besturingssysteem Mac OS 8 uitgebracht. Deze gratis verkrijgbare versie 8.1 bevat ondermeer verder geïntegreerde Internet-toegang, betere Java-capaciteiten, ondersteuning voor DVD-rom-spelers en Microsofts Internet Explorer 3 als standaardbrowser.

Netscape's Navigator versie 4.04 wordt echter ook meegeleverd.
Mac OS 8.1 draagt Apple's nieuwste Java Virtual Machine in zich, die versie 1.1.3 van Suns Java Development Kit (JDK) implementeert. Deze uitbreiding voor het Mac-besturingssysteem biedt verder nog een versneld opstarten van applicaties, geoptimaliseerde diskcache-systemen en een virtueel geheugen. Volgende maand lanceert Apple een nieuwe versie (3.0) van diens grafische software Quicktime, die slechts 30 dollar kost. De Mac- en Windows-varianten zullen in deze versie dezelfde mogelijkheden bieden, verzekert Apple.
Op de Macworld Expo, deze week in San Francisco, demonstreren diverse software-ontwikkelaars een stroom aan nieuwe programmatuur voor het Macintosh-platform. Microsoft komt met Office 98, de eerste nieuwe versie van dit applicatiepakket sinds twee jaar voor de Mac, en versie 4 van de Internet Explorer. Oracle vertaalt op dit moment diens ruim 40 financiële en zakelijke applicaties. Versie 11 van Oracle Applications komt in het tweede kartaal uit en ondersteunt dan ook het Mac-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.