Candle vaart klantgerichtere koers

"Het nieuwe Candle wil zich, in tegenstelling tot het verleden, gaan bezighouden met de problemen van klanten." Dit zegt Anne-Marie Foucart, directeur Benelux van Candle, in een toelichting op de strategische wijziging van haar bedrijf.

Het bedrijf is groot geworden in hulpmiddelen die systeemprestaties meten op het IBM-mainframe. Om de ingeslagen weg van product- en technologiegericht naar marktgericht bedrijf te maken, heeft de onderneming niet alleen het aanbod aan tools uitgebreid, maar richt het zich sinds twee jaar ook op applicatie-integratie.
Het nieuwe beleid is niet bedoeld om te concurreren met de 'raamwerk'-leveranciers als Computer Associates, Hewlett-Packard en Tivoli. Deze leveren omvangrijke systemen en ondersteunen alle aspecten van het beheer van IT-infrastructuren. Candle specialiseert zich op het beschikbaar houden van systemen. Onderzoek van Gartner Group wijst uit dat het beheer van IT en het afstemmen van IT op de bedrijfsvoering nog steeds in de top 3 van de IT-manager staat.
Candle participeert met klanten in projecten. Bovendien levert het op het gebied van beschikbaarheidsmanagement sinds kort het hulpprogramma ETE-Watch (End-to-End Watch) dat responstijden tussen gebruikers en achterliggende transactiesystemen kan meten. Daarnaast heeft het Roma in de pijplijn zitten: een platform voor de integratie van applicaties. Candle werkt aan een standaardkoppeling naar de R/3-software van SAP. Of het bedrijf de marktpositie en de macht heeft andere applicatieleveranciers te bewegen mee te werken aan een standaardkoppeling, valt nog te bezien. Gebruikers kunnen in ieder geval zelf een interface tussen applicaties en Roma bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.