IBM domineert Belgische IT-markt

Drie grote internationale IT-bedrijven domineren de Belgische IT-markt. IBM is koploper, gevolgd door HP en Compaq. Dit blijkt uit het IDC-rapport IT Market Leaders in Belgium. In de top-15 van de grootste IT bedrijven komen slechts drie Belgische bedrijven voor: Manudax, Dolmen en Systemat.

De totale omzet van IT-bedrijven in België bedraagt ruim 5,5 miljard gulden, een toename van 16,5 procent ten opzichte van 1996. Evenals in 1996 is ook in 1997 hardware verantwoordelijk voor 55 procent van de omzet. De groei van de hardwaremarkt wordt veroorzaakt door de sterk gestegen vraag naar PC's. Dit is toe te schrijven aan lage prijzen, PC privé-projecten en een gestegen vraag van het midden- en kleinbedrijf. Verder is de groei van hardware te danken aan de opmars van NT-oplossingen en de toenemende vraag naar servers. De segmenten software en services zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 13 en 32 procent van de omzet.
IDC verwacht dat dit jaar ook in België voor veel bedrijven beslissend wordt voor het 2000-probleem en de overgang naar de euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.