Managed hosting door True

Microsoft hernoemt en splitst NT

Microsoft wijzigt de naam van het aanstaande Windows NT 5.0 in Windows 2000 en deelt het besturingssysteem op in vier delen. De firma doopt de huidige werkstation-versie nu Windows 2000 Professional en splitst de server-versie in Server en Advanced Server.

Die laatstgenoemde is de bestaande Enterprise Server-variant. Daarnaast verschijnt er een nieuwe, extra zware versie, Datacenter genaamd.
Op termijn wordt de nog niet-benoemde opvolger van consumentenbesturingssysteem Windows 98 ook opgenomen in de voormalige NT-reeks. De Server-versie ondersteunt maximaal twee processoren in een computer. Advanced Server gaat tot vier processoren en 64 gigabyte geheugen, en bevat ook clustertechnologie en software voor het verdelen van de rekenlasten. Dat laatste component is het Convoy TCP/IP-product dat Microsoft in handen kreeg met de recente overname van clusteringspecialist Valence Research.
De nieuwe Datacenter-variant ondersteunt zestien-weg smp-computers (symmetric multi-processor) en zelfs tweeëndertig processoren in de oem-versie, die alleen voorgeïnstalleerd op zware servers te verkrijgen zal zijn. Deze ultra-zware Windows 2000-versie zal geoptimaliseerd worden voor het draaien van zware toepassingen als datapakhuizen en online transactieverwerkingen. Datacenter komt volgens Microsoft drie maanden later uit dan de andere drie Windows 2000-versies. Het is overigens nog steeds niet officieel bekend wanneer dat zal zijn. Wel blijkt nu dat de derde bèta van NT 5.0 pas in het eerste kwartaal van 1999 uitkomt, terwijl dat oorspronkelijk deze maand moest zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.