Sun terug in browsermarkt met Javagator

Sun Microsystems stapt weer met een eigen Java-product in de browsermarkt. Deze beslissing volgt op het uitstel van de Javagator van Netscape. Sun werkt nu aan de modernisering van zijn Hot Java-browser om ervoor te zorgen dat er een volledig Java-compatibele browser op de markt is.

"Hot Java wordt geheel door ons ontwikkeld", meldt productmanager Scott Ryder voor Suns webproductreeks. "We willen er zeker van zijn dat we een volwaardig product hebben. Het gaat namelijk niet alleen over het draaien van Java-applets, maar ook over het uitvoeren van Html-code en andere zaken." Eerder dit jaar maakte browserfabrikant Netscape bekend dat het de ontwikkeling van een Java-versie van zijn Navigator-browser voor zich uitschuift vanwege een gebrek aan middelen.
Hot Java heeft in ieder geval de interesse van bedrijven als IBM en Oracle die ook een Java-browser op de markt willen zien. "Wij zien Java in wezen als de toekomst van het web. Als er geen Java-webbrowser is, wordt de wereld gedwongen weer terug te gaan naar client/server", zegt vice-president marketing Mark Jarvis van Oracle. Hij benadrukt dat Netscape, Oracle, IBM en Sun ervoor zorgen dat Java niet afsterft. Dit samenwerkingsverband staat ook wel bekend onder de afkorting 'Nois'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.