Managed hosting door True

Opera met nieuwe versie browser

 

Terwijl Microsoft en Netscape elkaar juridisch bevechten, komt het privé-bedrijf Opera Software met de derde versie van zijn Opera-browser op de markt. De Noorse firma beweert dat deze browser gebruiksvriendelijker is dan zijn rivalen en bovendien maar een fractie van de geheugen- en systeemeisen vraagt.

Verkrijgbare versies draaien op DOS 5, Windows 3.1x, Windows 95, Windows NT 3.51 en OS/2.
De browser gebruikt slechts 2 megabyte geheugen en draait al op een PC met 4 megabyte geheugen en een 386SX-processor. De voornaamste mogelijkheden van Opera 3.0 zijn de éénknops-optie om webpagina's te vergroten of verkleinen, het openen van meerdere browser-vensters tegelijkertijd en een volledige besturing via het toetsenbord. De fabrikant zegt dat deze laatste optie vooral van belang is voor gehandicapte gebruikers.
Opera bevat 128-bit encryptie en ondersteunt Javascript en ook versie 2 en 3 van het beveiligingsprotocol Secure Sockets Layer. Volgens een woordvoerder van het bedrijf boekt zijn website (http://www.operasoftware.com) dagelijks 'duizenden hits'. Twee maanden geleden zou ruim 2 procent daarvan afkomstig zijn geweest van Microsoft-werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217821). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×