Managed hosting door True

Windows 98 pas volgend jaar verwacht

 

De uiteindelijke lancering van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 98 zal naar verwachting pas medio 1999 plaatsvinden. Het nu lopende juridische onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar koppelverkoop van Microsofts browser met diens besturingssystemen, zal grote invloed hebben op Windows 98.

Die software is namelijk door-en-door geïntegreerd met deze technologie. Zo is zelfs de helpfunctie geheel in de web-taal HTML geschreven en alleen toegankelijk met een browser.
Op dit moment laat Microsoft 100.000 thuisgebruikers in de Verenigde Staten en Canada de derde bèta-versie van Windows 98 testen voor 40 dollar per exemplaar. Deze proefversie van dit nieuwe besturingssysteem moet in de komende maanden uitkomen, hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om het product voor het einde van vorig jaar te lanceren.
Microsoft maakte vrijdag bekend dat het mikt op bepaalde groepen consumenten en dat het bedrijf deze mensen een uitnodiging heeft gestuurd om mee te doen aan het testprogramma. Volgens de producent laadt Windows 98 programma's sneller dan voorganger Windows 95, neemt het 30 procent minder ruimte in op de harde schijf en wordt het geheel bestuurd middels een browser-interface. Bovendien levert de softwaregigant ook applicaties voor e-mail en video-vergaderen mee.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217825). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×