Microsoft valt 'reactionairen' aan

De verdediging van Microsoft heeft gisteren hard teruggeslagen naar de aanklagers van het ministerie van Justitie. Advocaat John Warden startte zijn verdediging door te stellen dat de rechtszaak onnodig is.

Verder noemde hij het pleidooi van de overheid "vol retoriek, maar zonder inhoud". De poging van de aanklager om Bill Gates als een duivel af te schilderen is volgens Warden symbolisch voor de aanpak van het ministerie. "Een persoonlijke aanval kan niet als vervanging van bewijs dienen."
De advocaat gaf verder aan dat concurrent Netscape altijd toegang tot de distributiekanalen heeft gehad en nog steeds heeft. De beschuldiging van het departement dat Microsoft deze kanalen middels illegale exclusieve contracten heeft afgesloten, is volgens hem dan ook niet waar. De rechter zal na de bewijsvoering van de aanklagers concluderen dat het in dit geval niet om een antitrustzaak gaat, maar om een terugkeer van de reactionairen uit de vorige eeuw, meent Warden. Deze groepering vreesde de vooruitgang en vernietigde machines met hamers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.