Microsoft-verdediger ziet complot

Microsoft beweert dat de bespreking met Netscape in 1995 over het verdelen van de browser-markt een samenzwering was. Advocaat John Warden van Microsoft zei gisteren tijdens de rechtszaak tegen de software-fabrikant dat Netscape het ministerie van Justitie heeft willen helpen door Microsoft erin te luizen.

De concurrenten kwamen op 21 juni 1995 bijeen. Tijdens dit gesprek zou Microsoft hebben voorgesteld de browsermarkt te verdelen. Warden zette zijn complottheorie kracht bij door te wijzen op een verklaring van Marc Andreessen. Deze Netscape-topman gaf aan dat hij er in 1995 van doordrongen was dat de bijeenkomst met Microsoft een discussiepunt kon vormen in de antitrustzaak van de overheid. Directeur James Barksdale van Netscape ontkende tijdens zijn verhoor dat er sprake was van een samenzwering.
Warden wees Barksdale tevens op enkele emails van Intuit waaruit bleek dat Netscape een opdracht van deze onderneming misliep doordat het een product niet kon leveren. Microsoft heeft volgens Warden niets te maken met deze miskleun. Tevens kwam hij met interne berichten waarin medewerkers van Netscape de eigen browser omschreven als "sneller dan een hond zonder benen". De jurist probeert aan te tonen dat Netscape het verlies aan marktaandeel aan zichzelf heeft te wijten en dat hier geen oneerlijke praktijken van Microsoft aan ten grondslag liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.