Sequent onthult nieuwe Numa

Sequent Computer Systems onthult maandag details over zijn tweede generatie Numa-Q (Non-Uniform Memory Architecture) 2000 Intel-servers. De computerfabrikant verdubbelt met deze nieuwe technologie het aantal processoren in zijn machines en ondersteunt de nieuwste Pentium II Xeon-chips van Intel.

Deze vervangen dan de nu gebruikte, oudere Pentium Pro-processoren.
Sequent zegt verheugd te zijn dat concurrenten IBM, Sun Microsystems en Hewlett-Packard nu ook kijken naar Numa-architecturen voor hun zware servers. Die concerns moeten nog een eerste generatie van die technologie uitbrengen, waardoor Sequent-president Casey Powell zich "allerminst bedreigd" voelt.
De nieuwe computers van zijn bedrijf halen dankzij de Xeon een prestatieniveau dat twee keer zo hoog ligt doordat de machines 64 processoren kunnen bevatten. De extra communicatielasten van die uitbreiding wordt opgevangen door een verbetering van de doorvoer en traagheid van Sequents IQ-Link. Deze verbinding zit tussen de systeemcomponenten, waaronder processoren, geheugen en i/o-kanalen. De nieuwe servers ondersteunen ook directe glasvezelverbindingen naar opslagsystemen. Voorheen was er nog een omzetting van Scsi naar glasvezel nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.