Sun: Microsoft levert slechte Java

Volgens Bud Tribble, vice-president architectuur en technologie bij de Sun Microsystems-divisie voor ingebedde systemen brengt Microsoft ontwikkelapplicaties uit die zich niet conformeren aan de Java-standaarden.

Hierdoor kunnen geen programma's geschreven worden die op elk besturingssysteem draaien. De Sun-topman drukt ontwikkelaars op het hart hun producten te laten conformeren aan de specificaties die zijn cocnern uiteenzet in het licentiecontract voor Java.
"De centrale vraag is of Microsoft wel een Java-distributeur is", aldus Tribble. "Vanuit het standpunt van Microsoft geredeneerd, is Java gewoon een applicatie die draait op Windows", zei hij op het World Economic Forum in Singapore. "Microsoft heeft extra functionaliteit geïntroduceerd in zijn Java-producten. Deze extra's zijn niet opgenomen in de richtlijnen van Sun en leiden dus tot applets die alleen goed werken op het Windows-platform."
Als voorbeeld noemde hij de Java Native Interface van Microsoft. Deze technologie biedt een Java-applet directe toegang tot het besturingssysteem van een systeem om zo gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van alleen dát platform, aldus Tribble.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.