Intel kan foutloze Xeons massaal leveren

Intel heeft een verreikende fout in zijn Xeon-processoren gerepareerd en is nu begonnen aan massaleveringen van deze Pentium II-variant. De fout verhinderde het functioneren van een broodnodige geheugenfunctie in chipsets voor servers met vier Xeon-processoren.

De fabrikant heeft dit probleem opgelost door de circuits op de chipset te wijzigen.
Dit vertelt marketingdirecteur Anthony Ambrose van Intels enterprise server group. "We hebben nu de productie opgeschroefd en kunnen dus veel meer chips leveren. De vraag in het vierde kwartaal kunnen we volledig aan." Tot op heden liep Intel nog achter op de onverwacht grote vraag naar Xeon-chips. De nogal beschamende fout werd eerder dit jaar ontdekt en dook alleen op bij computers met vier Xeons. De fabrikant positioneerde deze Pentium II juist als product voor zware servers met meerdere processoren.
De fout schakelde de Error Correcting Code (ECC) uit. Deze moet ervoor zorgen dat data in de processoren en het hoofdgeheugen hetzelfde zijn, om afwijkingen en daardoor storingen te voorkomen. Intel wist dit probleem in eerste instantie te omzeilen door elke individuele Xeon die het leverde te testen. "Dat was nogal tijdrovend", aldus Ambrose. Bovendien kwamen relatief weinig processoren goed door die test, waardoor Intel niet kon voldoen aan de vraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.