Microsoft werkt aan cultuuromslag

Microsoft moet werken aan verbetering van zijn imago. Dat liet de tweede man van de onderneming Steve Ballmer in diverse interviews weten. Volgens Ballmer heeft Microsoft zich niet immoreel gedragen, maar krijgt het bedrijf meer macht toegedicht dan het werkelijk bezit.

En, zo vervolgt de topman, de perceptie is dat Microsoft deze macht misbruikt. De onderneming heeft zijn positie onvoldoende verduidelijkt, concludeert de tweede man achter Bill Gates.
De interviews maakten deel uit van een campagne om de standpunten van het bedrijf aan het publiek uit te leggen. Microsoft is in een juridische strijd verwikkeld met Justitie over de voorwaarde die de softwaremaker stelt aan de fabrikanten om de Explorer-browser te installeren willen ze in aanmerking te komen voor een Windows 95-licentie. Het is Ballmer niet ontgaan dat deze strijd Microsofts relaties met klanten schaadt. De vice-president zei dat de beleidsvoerders analyseren of Microsoft de cultuur binnen het bedrijf moet veranderen. De negatieve gevolgen van de rechtszaak voor Microsoft bestaan volgens Ballmer voornamelijk uit verbaal geweld. De financiële gevolgen zijn gering, hoewel het aandeel de laatste weken in waarde is gedaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.