Overnamegeruchten omringen Netscape

De aandelen van Netscape Communications stegen bijna 30 procent na geruchten dat Sun Microsystems de browserfabrikant wil overnemen. Analist Rob Enderle van onderzoeksbureau Giga Information Group: "Ik heb geen bevestiging dat dit nu daadwerkelijk gebeurt, maar het lijkt er zeker op dat Sun een oogje heeft op Netscape."

"Volgens Sun heb je Netscape nodig als je het echt tegen Microsoft wilt opnemen. Bovendien is het aandeel Netscape de laatste tijd flink gezakt, dus is de prijs aantrekkelijk", speculeert Enderle. Hij relativeert wel dat 'interesse in een ander bedrijf' niet perse een gesloten overeenkomst inhoudt. "Je moet niet vergeten dat Sun ook al eens Apple heeft benaderd, maar dat was niet zo'n succes. We praten hier dus niet over een bedrijf dat goed is in dergelijke grote overnames."
Zowel Netscape als Sun verstrekken geen commentaar op de berichten en omschrijven deze als 'slechts geruchten'. Analisten menen dat Sun, die voornamelijk te boek staat als hardware-leverancier, met Netscape een goede aankoop zou doen. De browserfabrikant zou op zijn beurt een groter bereik verkrijgen. Overigens doen al langer overnameberichten de ronde betreffende Netscape. De aandelen stegen bijvoorbeeld in februari door geruchten over gesprekken met IBM, Sun Microsystems, Oracle en America Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.