Rechtszaak Microsoft 4 dagen uitgesteld

De federale rechter Thomas Jackson heeft de rechtszaak tegen Microsoft opnieuw uitgesteld. Dit keer gaat het om een uitstel van vier dagen, van 15 naar 19 oktober. Jackson geeft het Amerikaanse ministerie van Justitie met deze beslissing meer tijd de gegevensbanken van Microsoft door te spitten.

De software-fabrikant moet van de rechter deze gegevens openstellen voor het departement.
De databanken van Microsoft bevatten ondermeer informatie over de overeenkomsten die de onderneming met verschillende partijen heeft gesloten. Het ministerie heeft meer tijd nodig om deze vier gigabytes aan informatie te verwerken. Justitie beschikt niet over de juiste software en kennis. Eerdere pogingen leverden onvoldoende resultaat op. Microsoft beweert technische ondersteuning te hebben aangeboden, hetgeen door het ministerie van de hand is gewezen. Volgens de software-onderneming is het departement voornamelijk teleurgesteld, omdat de informatie geen bewijzen tegen Microsoft opleverde.
Microsoft voegde tevens twee nieuwe getuigen aan de lijst toe. Deze getuigen zijn afkomstig van de onderneming zelf. Eric Engstrom moet Microsoft verdedigen tegen aanklachten van Justitie dat de onderneming Apple onder druk heeft gezet niet te concurreren met Quick Time. Robert Muglia dient tegen te spreken dat Microsoft concurrent Sun heeft gedwarsboomd. Muglia en Engstrom vervangen Jeffrey Raikes en Thomas Reardon op de lijst van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.