Microsoft stapt in telefoniemarkt

Microsoft heeft met een draadloos telefoontoestel een nieuw product in de markt voor consumentenelektronica. Dit Microsoft Cordless Phone System - dat rond de vierhonderd gulden kost - kan een verbinding tot stand brengen met PC's die op Windows draaien.

Het systeem gebruikt Windows-software waarmee telefoongesprekken mogelijk zijn. Ook zijn er, gebruikmakend van gesproken commando's, boodschappen mee te beluisteren. Het maakt daarbij gebruik van door Microsoft ontwikkelde software voor spraakherkenning. Bij deze software is het niet nodig het systeem te 'leren' verschillende stemmen te herkennen. De gebruiker kan eenvoudig boodschappen plaatsen als 'bel Bram'; het systeem herkent de klank en belt een nummer dat met deze klank correspondeert. Minimale systeemeisen voor het telefoonsysteem zijn een 90 MHz Pentium processor, 16 MB intern geheugen en Windows 95.
Het systeem zal in november beschikbaar zijn. Dit toestel duidt op de toenemende integratie van consumentenelektronica en PC-industrie. Eerder al stapte Microsoft in WebTV. Onlangs ontwikkelde de softwaremaker een afstandsbediening met Harmon Kardon, een producent van audio/video-apparatuur.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.