IBM doet aan Java-beheer

IBM heeft een applicatie ontwikkeld waarmee beheerders Java-programma's kunnen maken, distribueren en beheren. Daarnaast kan deze servertoevoeging, On-demand Server genaamd, autorisatieregels voor gebruikers instellen op web-applicatieservers.

De On-demand Server komt eind deze maand uit, maar mist dan nog ondersteuning voor Ldap-diensten (Lightweight Directory Access Protocol).
IBM verwerkt dit nu in het product en zegt die volgende versie medio 1999 uit te brengen. De prijs voor de nu aangekondigde versie 1.0 is gebaseerd op het aantal gebruikers. Volgend jaar, als de mogelijkheid is toegevoegd om gebruikers te ondersteunen die op afstand inbellen, vervangt de leverancier dit prijsmodel.
De software draait op webservers van Netscape, Microsoft en Lotus, die werken op de besturingssystemen Windows NT, AIX, OS/2 en OS/390. De On-demand Server ondersteunt binnenkort ook de Unix-variant Solaris.
Deze nieuwe Java-applicatie is nog niet hecht verbonden met de beheersoftware van IBM-dochter Tivoli Systems. Dat zou het mogelijk maken het beheer van Java-programma's op te nemen in een groter, mogelijk reeds bestaand, beheerplatform. Het bedrijf zegt dat de serversoftware wel samenwerkt met de NT- en AIX-versies van het Tivoli-beheerpakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.