Omvang servermarkt dit jaar afgenomen

De wereldwijde markt voor servers is in het tweede kwartaal van dit jaar 11,2 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt onderzoeksbureau Dataquest. De omzet in de servermarkt bedroeg in het tweede kwartaal 9,9 miljard dollar.

De verkoop van servers in de Aziatische regio zakte met 33,8 procent in tijdens het tweede kwartaal. Ook Japan ving harde klappen op met een dip van 31,6 procent vergeleken met de tweede periode van 1997. "De meeste serverfabrikanten hebben geleden onder een scherpe daling gedurende dat kwartaal, vooral voor die bedrijven met veel belangen in Azië", zegt analist Kimball Brown van Dataquest. Volgens de marktonderzoeker heeft alleen de West-Europese servermarkt groei meegemaakt, en wel van 7,7 procent. De Verenigde Staten is met 6 procent achteruit gegaan.
Volgens Dataquest is IBM nog steeds 's werelds grootste leverancier van servers, ondanks een lichte daling in marktaandeel naar 26,6 procent. Hewlett-Packard staat met 14,4 procent van de markt op de tweede positie, terwijl Compaq ondanks de overname van Digital is afgedaald naar de derde plaats met 13,4 procent marktaandeel. Sun Microsystems bedient 11,7 procent van de wereldwijde servermarkt en bekleedt daarmee de vierde positie in deze ranglijst. De server-omzet van Sun groeide vergeleken met vorig jaar 37 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.