Sun formaliseert Java-standaarden

Sun Microsystems neemt stappen om de verwarring rondom Java-standaarden weg te nemen. Het concern heeft plannen die het proces van licentieverstrekking voor de programmeertaal formeler en duidelijke moeten maken.

De licentiehouders, waaronder Hewlett-Packard, Microsoft en IBM, krijgen hierdoor meer te zeggen over het standaardisatieproces.
Bedrijven met een licentie op Java kunnen zich bij werkgroepen aansluiten die diverse, perifere Java-specificaties definiëren en behouden. Het meedoen aan deze groepen kost een kleine bijdrage, aldus Sun. Price Waterhouse Coopers zorgt er hierbij voor dat Sun en andere deelnemers de benodigde stappen in het proces nauwgezet volgen. Van specificatie tot compatibiliteitstesten van de technologie.
"Er is enige verwarring in de industrie over de werking van het Java-standaardisatieproces. Dat heeft tot controverses geleid en die proberen we nu op te lossen", verklaart marketing-directeur George Paolini van Sun. Volgens de nieuwe plannen kunnen bedrijven meewerken aan de ontwikkeling van specifieke onderdelen van Java die belangrijk zijn voor hun eigen producten. Zo kan een databankleverancier ervoor kiezen alleen mee te werken aan de specificatie voor Java Database Connectivity (Jdbc). Diverse firma's zijn al op deze manier betrokken bij Java; Novell deed mee aan de Java Naming and Directory Interface, en IBM aan de Java Transaction Service.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.