Streaming-video in Notes en Domino

IBM-dochter Lotus Development biedt streaming-video in de volgende versies van zijn groupwarepakketten Notes en Domino. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Real Networks om diens Realsystem G2 te integreren in Notes 4.6x en Domino 5.0.

Dit is voor softwarefirma Real Networks het tweede grote contract dat voorziet in de verspreiding van zijn producten. Kort geleden nam America Online een licentie op de Real-afspeelsoftware voor gratis verspreiding onder zijn gebruikers.
Lotus wil Notes-gebruikers nu de mogelijkheid geven multimedia-bestanden te verzenden tussen hun desktopsystemen en Domino-servers. Hyperlinks naar dergelijke bestanden zijn op te nemen in de e-mailberichten en documenten die zij maken. Ontvangers hoeven alleen maar de verwijzing aan te klikken om binnen de Notes-client het multimedia-bestand voorgeschoteld te krijgen. Deze 'streaming'-technologie van Real moet het communicatie-palet van Lotus complementeren.
Analist David Marshak van marktonderzoeker Patricia Seybold Group voorspelt dat het eerste gebruik van deze technologie zal zijn voor bedrijfscursussen en de onderwijswereld. "Trainingvideo's vormen een goede aanvulling voor de Learningspace-applicatie van Lotus, die draait op een Domino-server. Zo kunnen gebruikers de cursussen in hun eigen tempo, op een zelfgekozen tijdstip en vanaf elke plek volgen", aldus Marshak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.