Banc One in zee met IBM en AT&T

Banc One Corporation besteedt de ontwikkeling van zijn informatiesystemen uit aan IBM en AT&T. De Amerikaanse bank, het computerbedrijf en het telecombedrijf tekenden contracten ter waarde van 1,8 miljard dollar.

Met AT&T gaat Banc One, met een hoofdkantoor in Columbus (Ohio), een zesjarige overeenkomst aan voor het management van het stem- en datanetwerk van de bank. AT&T zal ook hetlegacy communicatienetwerk van de bank ombouwen tot een netwerkplatform. Voor de informatiseerder betekent de opdracht een omzet van 1,4 miljard gulden.
IBM zal voor Banc One de komende zeven jaar het datacentrum beheren en daarvoor 420 miljoen gulden factureren. Het werk van IBM omvat ondermeer het beheer van het mainframe en de inrichting van een helpdesk.
De overeenkomst houdt voor 550 medewerkers van Banc One de overstap in naar de twee computerbedrijven. IBM en AT&T, zullen daartoe kantoren in Columbus openen. Banc One staat op het punt First Chicago NBD over te nemen en zal daarmee de op vier na grootste bank van de Verenigde Staten worden, aanwezig in twaalf staten. Banc One verwacht door het uitbesteden tijdens de looptijd van de contracten honderd miljoen dollar te besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.