Progress investeert in Java-technologie

Progress Software presenteert versie 3 van zijn Java-ontwikkelomgeving Apptivity. Hoewel het product nog weinig gebruikers kent, investeert topman Joe Alsop er 30 tot 35 procent van zijn R&D-budget in.

De nieuwe versie verschijnt binnen anderhalve maand op de markt. Dit bleek op een vorige week gehouden Europese gebruikersconferentie in Londen.
Softwarebedrijven en pakketleveranciers staan volgens Alsop momenteel allemaal op het punt om een (nieuwe) Java-ontwikkelomgeving te kiezen. Hoewel de gebruikersgemeenschap momenteel meer uitkijkt naar versie 9 van de Progress 4GL-ontwikkeltool dan naar de nieuwste Java-omgeving, bestaat er grote interesse voor Apptivity, aldus Benelux-directeur Jaap Smit. In Nederland zijn nog geen projecten afgesloten met Apptivity, gedistribueerd door onder andere VAC en Ixtribute.
Apptivity is een Java applicatieserver met een geïntegreerde ontwikkel- en productie-omgeving. Vergeleken met versie 2.1 bevat versie 3.0 Orbix Web van Iona Technologies, waardoor een brug geslagen wordt tussen de rivaliserende componentmodellen Com (Microsoft) en Corba (Netscape, Oracle, IBM, Sun etcetera). Progress positioneert het product als omgeving waarin verschillende typen applicaties samen kunnen draaien. Daarvoor levert Progress later dit jaar een geïntegreerde applicatieserver waarop Progress 4GL-software en Webspeed-toepassingen kunnen draaien. Volgend jaar wil het bedrijf één open applicatieserver leveren, inclusief de Apptivity-server. Daarnaast presteert versie 3.0 beter op het gebied van schaalbaarheid. Per Intel-processor zijn meer dan tweehonderd gebruikers aan te sluiten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.