Intellix biedt Internet-agenten

De Deense softwarefirma Intellix biedt zijn Internet-agentsoftware sinds de Internet in Business-beurs ook voor de Nederlandse markt. Deze serie 'informatiezoekers', Knowman genaamd, moet bedrijven de mogelijkheid geven vanaf hun website klanten op individuele basis te voorzien van gegevens en diensten.

De leverancier (http://www.intellix.nl/) heeft tot nog toe vier verschillende agenten ontwikkeld, die in complexiteit toenemen: de Sales Agent, de Support Agent, de Technical Agent en de Internet Adviser. Deze applicaties kunnen vragen van gebruikers beantwoorden betreffende verkoop, ondersteuning, techniek en Internet.
Intellix beweert hiermee de kosten van callcenters en helpdesks te verlagen doordat het "specialisten ontlast van ingewikkelde, maar desondanks vaak routinematige, vragen". In thuisland Denemarken zegt de softwareleverancier bij sommige klanten een halvering bereikt te hebben van het aantal email-berichten aan de helpdesk.
De Knowman-software draait op servers met het besturingssysteem Windows NT en is te gebruiken via standaard webbrowsers. De programmatuur kan via de meegeleverde hulpmiddelen informatie opnemen, en tevens rechtstreeks 'gevoed' worden met gegevens uit onder andere de Oracle-databank en de Lotus- en Excel-spreadsheet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.