Netscape bevestigt ontslagronde

Netscape Communications maakte gistermiddag bekend dat het maximaal 15 procent van zijn werknemers ontslaat naar aanleiding van de forse verliezen die het leed in het vierde kwartaal. Sinds begin deze week deden er al geruchten de ronde dat de browserfabrikant een gedeelte van zijn personeelsbestand de deur zou wijzen.

Het bedrijf rapporteerde vorige week een verlies van 14 tot 18 miljoen dollar voor het vierde kwartaal van 1997. Dit kwam neer op een negatief saldo van 15 tot 19 dollarcent per aandeel. Netscape weet deze tegenvaller aan de toegenomen concurrentie van tegenstrever Microsoft, die een steeds grotere aanwezigheid wint in de markt voor Internet-software.
"De ontslagen zullen minder dan 15 procent zijn", beweerde een woordvoerdster van Netscape. Zij wees erop dat de softwareproducent het afgelopen jaar eindigde met ruim 3200 werknemers, waaronder zowel vast personeel als contractwerkers.
Binnen het bedrijf zou er gesproken worden over 400 banen die worden geschrapt, wat zich laat omrekenen naar 12,5 procent van het totale personeelsbestand. De uiteindelijke cijfers maakt Netscape pas op 27 januari bekend, dan brengt het ook de officiële cijfers naar buiten voor het vierde kwartaal van 1997.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.