'Europese PC-industrie lijdt onder R/3'

De afhankelijkheid van de R/3-software voor enterprise resource planning (erp) van SAP is één van de factoren geweest waardoor de Europese PC-industrie de laatste jaren in moeilijkheden is gekomen.

Tenminste, als we Fujitsu's operationeel directeur Winfried Hoffmann mogen geloven. Hij beweert dat een groot percentage PC-leveranciers in de problemen is gekomen als gevolg van het gebruik van R/3.
Als voorbeeld noemt Hoffmann Siemens Nixdorf, dat zijn PC-fabriek aan Acer verkocht. "SAP is te langzaam voor PC-fabricage. Een kleine wijziging in de artikel- of materiaalcodes neemt te veel tijd beslag", aldus Hoffmann. "Als je zes maanden achter elkaar hetzelfde product voert, zoals in de auto-industrie, is SAP goed bruikbaar", vervolgt hij. Als verdere voorbeelden noemt de Fujitsu-topman Tulip Computers, Peacock Systems (overgenomen door Vobis) en Vobis zelf (gekocht door CHS Electronics).
Hoffmann geeft zelf toe niet geheel onbevooroordeeld te zijn. Fujitsu zelf gebruikt de erp-software van Glovia, een joint venture tussen Fujitsu en het Britse MDIS. Fujitsu is niet de enige PC-leverancier die zich tot Glovia wendt. Ook Dell Computer vervangt zijn SAP-installatie door Glovia, na een evaluatie van de software van SAP, Baan en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.