SAP toont uitstekende kwartaalcijfers

Erp-marktleider SAP presenteert sterke kwartaalcijfers. De Nederlandse vestiging boekte een omzetstijging van maar liefst 91 procent, terwijl de omzet wereldwijd met 63 procent toenam.

De omzet groeide, vergeleken met vorig jaar, over het eerste kwartaal van 1998 wereldwijd naar 911 miljoen dollar. De winst voor belasting groeide met 72 procent naar 168,4 miljoen dollar. De sterke dollar en andere sterke valuta beïnvloedden de cijfers met 5 procent in SAP's voordeel. De Duitse softwarereus uit Walldorf blijft ondanks deze goede cijfers vasthouden aan een verwachte omzetgroei van 30 à 35 procent voor 1998. De tweede helft van 1998 verwacht SAP een lagere groei.
De Nederlandse vestiging van SAP presteerde het afgelopen kwartaal buitengewoon goed. Contracten bij onder andere de Universiteit van Maastricht, Eneco, Postkantoren NV, Nissan Europe, De Boer Unigro en Pensioenfonds Hoogovens, zorgden voor een omzet van 46,4 miljoen gulden. Banken,retail en nutsbedrijven, waar in het eerste kwartaal goede zaken werden gedaan, blijven belangrijke doelmarkten voor SAP in Nederland. De winst voor belasting groeide, vergeleken met vorig jaar, zelfs met 119 procent naar 15,6 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.