Kwartaalcijfers Baan negatief beïnvloed

Baan heeft over het eerste kwartaal van 1998 een teleurstellende omzetgroei gerealiseerd van 32 procent. De wereldwijde omzet kwam uit op 133 miljoen dollar. Volgens het Nederlandse softwarebedrijf zijn de resultaten beïnvloed door het in gebruik nemen van een nieuwe boekhoudmethode.

Hierdoor konden een aantal contracten nog niet meegenomen worden in de kwartaalcijfers, die anders uitgekomen waren op een omzet van 219 miljoen dollar (een stijging van 59 procent).
De netto-winst daalde met maar liefst 81 procent, in vergelijking met het eerste kwartaal van 1997, en kwam uit op 2,4 miljoen dollar. Opvallend is het grote verschil tussen omzetgroei uit licenties (8 procent) en die uit onderhoud en dienstverlening (74 procent). De omvang van beide activiteiten is momenteel ongeveer even groot.
Concurrent en marktleider SAP presenteerde een omzetgroei van 63 procent over het eerste kwartaal. Het Amerikaanse Peoplesoft noteerde echter de spectaculairste omzetgroei. Dit bedrijf boekte een omzet over het eerste kwartaal van 278 miljoen dollar, 81 procent meer dan vorig jaar. De winst groeide met 89 procent naar 33,8 miljoen dollar. Baan neemt momenteel de vijfde plaats in op de erp-markt, achter SAP, Oracle, Peoplesoft en JD Edwards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.